ЧП на «Хартроні» показало, що влада до пожеж заздалегідь не готується

Читать на русском

У системі «Слово і діло» зафіксовані 14 обіцянок представників влади, які стосуються функціонування пожежних служб - 6 з них було виконано, 4 - не виконано, 2 знаходяться в процесі виконання, а ще 2 - занесені в архів.

Варто зазначити, що серед 6 виконаних представниками влади обіцянок немає жодної, яка б стосувалася системних покращень в роботі пожежної служби - всі вони стосуються облаштування конкретних пожежних депо або надання таким депо автомобіля.

Наприклад, мер Хмельницького Сергій Мельник виконав свою обіцянку щодо будівництва пожежного депо, а голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха в свій час посприяв виділенню обіцяного пожежного автомобіля для с.Гуменці Кам'янець-Подільського району.

У свою чергу серед невиконаних обіцянок звертають на себе увагу обіцянка екс-міністра з питань надзвичайних ситуацій, а нині - народного депутата Віктора Балоги, який заявив про намір підвищити зарплату пілотам пожежних літаків міністерства до 16-20 тис. грн., а також його ж обіцянка про закупівлю пожежних телескопічних драбин.

Будучи ще губернатором Дніпропетровської області, нинішній віце-прем'єр Олександр Вілкул не виконав свою обіцянку щодо закупівлі безпілотних літаків для боротьби з пожежами, а прем'єр Микола Азаров провалив обіцянку щодо виділення коштів на поліпшення оснащення пожежної авіації на Херсонщині.

Занесено до архіву обіцянку іншого екс-міністра надзвичайних ситуацій - Нестора Шуфрича, який заявляв про будівництво нових пожежних депо у містах, що приймають Євро-2012. Судячи з пожежі на «Хартроні», на готовності Харкова до пожежонебезпечних ситуацій, як одного з міст, що приймали в 2012 році Євро, це обіцянка Шуфрича ніяк не позначилася.

Нагадаємо, в середу, 8 січня, стало відомо про пожежу на території ВАТ «Хартрон» в Харкові, в результаті якої, за попередніми даними, загинули 8 осіб. При цьому кілька людей сильно постраждали, а двоє загинули, вистрибуючи з палаючої будівлі через вікна – у пожежників навіть не виявилося брезенту, щоб їх спіймати.

Віце-прем'єр Олександр Вілкул, який виїхав на місце події, вже встиг пообіцяти, що сім'ї загиблих при пожежі на «Хартроні» отримають по 100 тис. грн.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: