За події 30 листопада віддуватиметься міліцейський чин середньої руки

Читать на русском

Керівника одного з управлінь ГУ МВС в м. Києві підозрюють у перевищенні службових повноважень при розгоні мітингу на Майдані Незалежності у ніч на 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, посилаючись на інформацію управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях ГПУ.

«Сьогодні (8 січня 2014 року) начальнику одного із управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто в умисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих їй повноважень під час подій, що відбулися 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 16 грудня 2013 року Президент Віктор Янукович пообіцяв, що буде проведене чесне розслідування розгону мирної демонстрації в ніч на 30 листопада в Києві.

У свою чергу прем’єр-міністр Микола Азаров 11 грудня 2013 року зазначив, що метою влади є розслідування подій, які відбулися в ніч на 30 листопада, а також покарання винних.

Відразу після подій 30 листопада Сергій Арбузов, перший віце-прем’єр-міністр України, заявив, що по факту силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада буде проведено розслідування, і винні будуть покарані.

Як відомо, 14 грудня Президент Віктор Янукович своїми указами відсторонив від посад заступника секретаря РНБО Володимира  Сівковича та голову КМДА Олександра Попова – повідомлялося, що їх підозрюють в причетності до розгону акції на Майдані. Втім, з тих пір досі не з’являлося ніякої інформації щодо пред’явлення цим особам офіційних звинувачень та хід слідства у справах проти них.  

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: