До чергового свого розгону Майдан приготував кутю і пончики

Читать на русском

Сьогодні, 6 грудня, в Свят-вечір, учасників безстрокової акції протесту на Майдані Незалежності пригощатимуть традиційними 12-ма пісними стравами – повідомив один із комендантів Будинку профспілок, депутат фракції УДАР Сергій Аверченко.

«На Майдані ми дотримаємося українських традицій. Тут виступатимуть найкращі українські вертепи. Обов'язково - святкові богослужіння. Ми зустрінемо одне з найбільших православних свят так, як це споконвіку робили українці», - зазначив депутат, якого цитує прес-служба партії.

Він сказав, що наразі на Майдані працюють шість великих польових кухонь, які окрім традиційного переліку блюд сьогодні додадуть до меню більш екзотичні страви з різних регіонів України.

«На Майдані можна буде відчути, як святкують Різдво в різних регіонах України, з їх традиціями», - заявив Аверченко.

Нардеп уточнив, що у різдвяному меню на Майдані будуть три види куті, пончики з повидлом, маком та родзинками, пиріжки з картоплею і рисом, овочеве рагу з грибами, борщ, капуста, горох, юшка, вінегрет з крабовими паличками, українські калачі і узвар.

Нагадаємо, після Нового року у ЗМІ неодноразово з’являлася інформація про те, що влада готує нові спроби розгону Майдану, які начебто будуть здійснюватися одразу після свят.

Як повідомлялося, протягом Нового року Майдан відвідали більш як 2 мільйони людей.

На Новий рік працівники Ніжинського хлібозаводу виготовили та передали протестуючим, які беруть участь в акції на Майдані Незалежності, 50 тортів.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: