На обігрів Майдану в Новий рік витратили 150 м. куб. дров та 2 т. пального

Читать на русском

Під час новорічних свят для опалення наметового містечка та роботи кухонь на Майдані Незалежності було використано понад 150 м. куб. дров та 2 т. пального для генераторів, повідомив один із комендантів Будинку профспілок, нардеп фракції УДАР Сергій Аверченко.

«Попри перешкоди з боку влади, яка вдається навіть до відвертих провокацій, як то спробу підпалити Будинок профспілок увечері першого січня, Майдан залишається центром безстрокової акції протесту українців», - цитує слова нардепа на брифінгу прес-служба партії.

За оцінками Аверченка, протягом свят Майдан відвідали більш як 2 мільйони людей.

В той же час, як зазначив депутат, ДАІ продовжує блокувати автомобілі, що везуть до наметового містечка на Майдані речі, а також сміттєприбиральні машини і інший технічний транспорт, який туди прямує.  

Крім того, за інформацією Аверченка, яка також була озвучена напередодні в соціальних мережах, працівники ДАІ приходять додому до активістів Автомайдану з різноманітними вимогами та погрозами.

«У ДАІ відстежують номери машин, навіть приходять до водіїв додому з погрозами. Ми збираємо всі подібні факти тиску і будемо писати депутатські запити про неприпустимість подібного, а також в інші способи захищати цих водіїв», - повідомив нардеп.

Як повідомлялось, працівники Ніжинського хлібозаводу виготовили та передали протестуючим, які беруть участь в акції на Майдані Незалежності, 50 тортів.

22 грудня лідер партії УДАР Віталій Кличко пообіцяв, що святкуватиме Новий рік на Майдані Незалежності.

8 грудня Кличко заявив, що Майдан не розійдеться до виконання трьох вимог мітингувальників - звільнення всіх затриманих учасників протестів, покарання винних у побитті людей, а також звільнення уряду Миколи Азарова.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: