Абромавичус домігся скасування мит для українських промисловців у США

Читать на русском

Уряди України та Сполучених Штатів Америки домовилися про механізм скасування на американському ринку антидемпінгових мит для українських виробників труб, сталеварних та хімічних підприємств.

Про це агентству «Укінформ» розповів міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус, передає «Слово і Діло».

«Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (угод про призупинення дії антидемпінгових мит – ред.). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань», – заявив Абромавичус.

Він підкреслив, що таке рішення є результатом тимчасового компромісу, оскільки остаточне зняття антидемпінгових мит – це досить тривалий і складний процес, над яким Мінекономрозвитку буде працювати й надалі.

Міністр нагадав, що такі мита були введені проти України ще тоді, коли вона не була членом ВТО. «Зараз ми є членами СОТ, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин введення таких мит, так як ми використовували неринкові механізми», – пояснив Абромавичус і додав, що таке рішення стало результатом багаторічних зусиль як з боку уряду, так і з боку вітчизняних промислових виробників.

Нагадаємо, 18 березня Айварас Абромавичус пообіцяв спростити процедуру видачі документів, необхідних вітчизняним підприємцям для здійснення експорту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: