Захарченко: спочатку Маріуполь і визнання ДНР, а потім Мінські домовленості

Читать на русском

У самопроголошеній «Донецькій народній республіці» висунули чергові вимоги для дотримання ними Мінських домовленостей: там хочуть, щоб спочатку Київ визнав незалежність ДНР та віддав решту території Донецької області – і тільки після цього готові остаточно припинити вогонь.

Про це розповів «прем'єр-міністр республіки» Олександр Захарченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на російську службу BBC.

Зокрема, Захарченко підкреслив, що мирна угода має сенс лише у випадку визнання незалежності ДНР та розширення кордонів «республіки» за рахунок територій, що нині контролюються українськими силовиками.

Зважаючи на це, представник ДНР натякає на те, що досягнуті 12 лютого в столиці Білорусі домовленості, ймовірніше за все, будуть зірвані.

В Адміністрації Президента Порошенко на такі заяви відповіли безапеляційно: «Україна повністю виконує Мінські домовленості. Донбас – невід'ємна частина України».

Додамо, що дотримання Києвом умов мирних переговорів лідерів «нормандськї четвірки» нещодавно підтвердили і в ОБСЄ. Разом з тим, міжнародні спостерігачі констатували, що з боку російсько-терористичних угруповань повного припинення вогню та відведення регламентованої Мінськими домовленостями зброї так і не відбулося.

Нагадаємо, Захарченко вже не раз заявляв про те, що в його планах – захопити всю територію Донецької області, а найбільш стратегічно важливим пунктом для бойовиків наразі залишається підконтрольний українській владі Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: