Яценюк запевняє, що з трьома кандидатами в першому турі буде вигідніше

Читать на русском

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в черговий раз підтвердив, що в першому турі президентських виборів 2015 року опозиція буде представлена трьома кандидатами, пояснивши цей крок політичними вигодами. 

«Пояснення дуже чітке – одного не зареєструють, другого знімуть, третього отруять. Тому сьогодні виставляти одну мішень, яка буде знищена за 15 місяців до виборів, – це неправильно», - цитує виступ Яценюка на Майдані Незалежності прес-служба партії.

Яценюк нагадав, що 18 травня 2013 року опозиційні сили досягли угоди, відповідно до якої в другому турі виборів президента вони підтримають єдиного кандидата.

«Ми маємо формулу. Ми вийдемо з цією формулою, і ви всі будете аплодувати. І ви скажете: «Вони здатні перемогти. А якщо вони здатні перемогти, то ми як 45 млн. українців також здатні перемогти. Тому що ці люди прийдуть до влади не для себе, а для нас», - додав він.

Голова фракції «Батьківщина» також висловив впевненість, що опозиційний кандидат переможе на президентських виборах, а результати народного волевиявлення захистять самі виборці, які масово вийдуть під ЦВК та інші адмінустанови.

Нагадаємо, 28 листопада 2013 року Яценюк вже обіцяв, що в першому турі президентських виборів від опозиції братимуть участь три кандидати, більше того, 21 серпня 2013 року він запевнив, що кандидатом від його партії на президентських виборах буде Юлія Тимошенко.

В свою чергу лідер УДАРу Віталій Кличко неодноразово заявляв про доцільність висунення єдиного кандидата в першому турі, зокрема, 17 червня 2013 року він обіцяв, що ім’я єдиного кандидата буде визначене до весни 2014 року.

15 квітня 2013 року один з лідерів опозиції Юрій Луценко запевнив, що докладе максимум зусиль, аби опозиція до кінця року визначилася з кандидатом для участі в президентських виборах 2015-го року, але цього так і не сталося.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: