Кіхтенко: понад мільйон людей просто не можуть виїхати з ДНР

Читать на русском

Понад 1 мільйон жителів залишаються заблокованими на території самопроголошеної Донецької народної республіки.

Про це в ході зустрічі з послом Бельгії в Україні Люком Якобсом розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На території так званої «республіки» не діє верховенство права, там діє лише сила і зброя, яка вирішує все», – зазначив він. Під час розмови голова обладміністрації наголосив, що з тих чи інших причин виїхати з території республіки не можуть більше мільйона осіб.

Посол Бельгії зобов'язався донести інформацію про ситуацію в області до керівництва своєї держави. Крім того, в ході зустрічі посадовці обговорили питання інвестиційного клімату в регіоні та впровадження децентралізації й конституційної реформи.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Кіхтенко в інтерв'ю впливовому українському виданню «Дзеркало тижня» заявив, що українській владі варто встановлювати економічні зв'язки з самопроголошеними республіками в Донецькій та Луганській областях. Цю заяву керівника Донецької ВЦДА міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розцінив як підтримку окупаційного режиму та запропонував ініціювати відставку Кіхтенка.

Додамо також, що система перепусток між окупованою та контрольованою українськими військовими територією на Донбасі працює вкрай незадовільно – це визнають і жителі прифронтових і окупованих населених пунктів, і навіть Служба безпеки України. Так, 25 березня, Валентин Наливайченко визнав, що відомству так і не вдалося запустити систему електронних перепусток у зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: