Що несе 2014 рік: найгучніші обіцянки перших осіб держави

Читать на русском

Проект «Слово і діло» підготував добірку обіцянок Президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова і членів уряду, що стосуються планів та проектів влади, які повинні бути реалізовані в 2014 році. 

Однією з найбільш довгоочікуваних змін у державі має стати повний перехід армії на контрактну основу, який неодноразово анонсувався з початку 2014 року. Зокрема, 1 жовтня 2013 року Президент Янукович запевнив, що з наступного року армія стане контрактною, а осінній призов-2013 буде останнім в історії. 

Масштабним проектом влади, який повинен бути завершений в 2014 році, є будівництво в усіх областях України перинатальних центрів. 26 червня 2013 року Янукович пообіцяв, що до кінця наступного року перинатальні центри будуть відкриті у всіх регіонах України. 

Більше трьох років тому Президент також взяв на себе зобов'язання знизити частку тіньової економіки в 2014 році на 30% порівняно з рівнем 2010 року. Дане зобов'язання було закріплене в Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки. 

Ще однією масштабною обіцянкою Януковича на економічну тематику є залучення в 2014 році прямих іноземних інвестицій в Україну в обсязі до 50 мільярдів доларів США. Цю обіцянку Янукович дав, будучи ще кандидатом в президенти. 

Нещодавно Президент також взяв на себе відповідальність за виплату заощаджень Ощадбанку СРСР. В умовах, коли держбюджет катастрофічно потребує урізання видаткової частини, Глава держави ризикнув пообіцяти, що в 2014 році виплати заощаджень Ощадбанку продовжаться, а з цією метою у держбюджеті буде закладено 6 млрд. грн. 

У свою чергу низку гучних обіцянок дав і прем'єр Микола Азаров: зокрема, глава уряду 7 серпня 2013 року заявив, що не допустить підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення в 2014 році. 

Також прем'єр в складних економічних умовах, які сформувалися на кінець 2013 року, не побоявся пообіцяти, що з початку 2014 року всі соціальні витрати будуть виплачуватися вчасно, незважаючи на те, що протягом нинішнього року в системі соцвиплат перманентно виникали збої. 

27 лютого 2013 року Азаров дав обіцянки, що в 2014 році обсяги виробництва машинобудівної продукції збільшаться на 10%, а виробництво сільгосппродукції зросте на цілих 25%. 

В продовження останньої обіцянки варто згадати і популярну у прем'єра «овочеву» тему: 19 березня 2013 року глава уряду повідомив, що в ході реалізації програми активізації розвитку економіки до кінця 2014 року практично в кожній області будуть побудовані овочесховища потужністю близько 1,5 млн. тонн кожне. 

Серед обіцянок інших членів уряду, які відносяться до планів влади на 2014 рік, варто виділити заяву першого віце-прем'єра Сергія Арбузова - 29 жовтня 2013 року той запевнив, що наступного року Україна обов'язково увійде до першої сотні рейтингу Doing Business. 

Інший віце-прем'єр, Олександр Вілкул, 25 червня 2013 року пообіцяв, що до кінця 2014 року в Україні відкриються 560 центрів надання адміністративних послуг. 

Ще один колега Арбузова і Вілкула Юрій Бойко 17 травня 2013 року запевнив, що наступного, 2014 року, таки буде побудований багато разів обіцяний LNG -термінал. 

Гучною обіцянкою в енергетичному секторі є заява міністра енергетики Едуарда Ставицького, який зазначив, що в 2014 році в межах Скіфської площі на шельфі Чорного моря компанією ExxonMobil будуть пробурені дві свердловини для видобутку газу. 

Перерахувавши ці 15 обіцянок вищих посадових осіб, варто зазначити, що як би ми не ставилися до вищевказаних політиків і як би не оцінювали ймовірність виконання їхніх обіцянок, напередодні Новорічних свят залишається побажати, щоб всі вони були виконані!

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: