Після кількамісячного простою, ЗАЗ відновить роботу наприкінці квітня

Читать на русском

Найбільший український виробник легкових автомобілів, Запорізький автомобільний завод, планує відновити свою роботу в другій половині квітня.

Про це повідомили у прес-службі компанії «УкрАвто», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Дело.ua».

Представники заводу кажуть, що потужності ЗАЗу будуть поновлюватися поступово: на цей момент уже відновлено роботу кількох підрозділів заводу. «Протягом березня розпочали роботу цеху з виробництва компонентів, в першу чергу пресове виробництво, яке розпочало виготовлення кузовних панелей для заповнення технологічних потоків цеху зварювання. Цех зварювання почав варити кузови минулого тижня і перші кузови потраплять в цех забарвлення на цьому тижні, а потім, уже пофарбовані – в складальний цех», – наголошують там.

В «УкрАвто» запевняють: перші автомобілі, що зійдуть з конвеєра заводу після його перезапуску, пройдуть ретельну перевірку на предмет готовності обладнання та персоналу до роботи за найвищими стандартами якості.

Щоправда, говорити про остаточне відновлення роботи заводу поки зарано. На підприємстві кажуть: ситуація з валютою не покращилась, а платоспроможність населення продовжує падати, тож робити довгострокові прогнози в «УкрАвто» не беруться.

Нагадаємо, підприємство остаточно зупинило свою роботу в грудні 2014 року. Про можливе замороження потужностей там заговорили ще наприкінці серпня минулого року, коли ЗАЗ втратив значну частину потенційних покупців у Донецькій та Луганській областях, а гривня почала стрімко знецінюватись.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: