Запорізький автозавод практично зупинив роботу

Читать на русском

Запорізький автомобілебудівний завод майже повністю припинив виробництво через девальвацію курсу гривні та припинення продажів в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомили у прес-службі Асоціації автовиробників України «Укравтопром», передає «Слово і Діло».

«В даний момент на Запорізькому автомобільному заводі виробництво автомобілів і автобусної техніки практично зупинено по ряду причин, які в сучасних умовах диктуються ринком», - йдеться у повідомленні.

Машинобудівники пояснюють, що падіння курсу національної валюти спричинило зниження купівельної спроможності українців, а через бойові дії на сході країни продаж нових автомобілів там не здійснюється. До того ж, як повідомляють у ЗАЗ, підприємство фактично припинило екпорт своїх автівок до Російської Федерації.

В «Укравтопромі» наголошують: про закриття автомобільного заводу мова не йде. Промисловці припиняють роботу тимчасово, бо не бачать сенсу збирати автомобілі «для складу».

Читайте також: Мобілізація авто: необхідність чи примха?

«Не йдеться про припинення існування Запорізького автомобілебудівного заводу як такого, а мова йде про необхідність скоротити обсяги виробництва у зв’язку з несприятливою ситуацією як в галузі так і в економіці країни в цілому. Як тільки ситуація в країні стабілізується, обсяги виробництва будуть скориговані з умовами ринку і попиту», - кажуть у прес-службі організації.

Інформацію про зменшення кількості працівників на підприємстві підтверджують. Скільки саме людей звільнили, в асоціації автовиробників не уточнюють, однак кажуть, що ця цифра незначна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: