У Яресько хочуть прив'язати акцизний податок до інфляції

Читать на русском

У Міністерстві фінансів України розробили законопроект, згідно з яким деякі податки прив'яжуть до рівня інфляції в країні.

Так, у відомстві хочуть щорічно переглядати і підвищувати ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу інфляції на 26,7%, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Як повідомляється на сайті Мінфіну, підвищення ставок пропонується провести з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промпродукції, які за урядовими прогнозами на 2015 рік очікуються на рівні 126,7% і 126,5%, відповідно.

Тобто, за спеціальне використання лісових ресурсів, спеціальне використання води, користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, пропонується підвищити рентну плату з урахуванням індексу цін виробників промпродукції на 26,5%.

У Кабміні даний проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів» обговорюватимуть і будуть допрацьовувати протягом місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: