Бродського стурбували статус і гроші заробітчан

Читать на русском

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва пропонує доопрацювати положення законопроектів №3610, №3612 та №3611, якими планується скасувати мито та єдиний збір на товари, в які було інвестовано кошти українського трудового мігранта, а також звільнити від обкладення податком на доходи фізичних осіб кошти, що надходять від мігранта.

Як повідомляє прес-служба Держпідприємництва, у загаданих проектах законів не визначено, якими документами та в якому порядку громадянин України підтверджуватиме статус трудового мігранта та цільове використання таких товарів з метою інвестування.

Крім того, як зазначають у відомстві, законопроекти потребують доопрацювання в частині узгодження деяких положень ведення бухгалтерського обліку.

Таким чином, Держпідприємництва звернулося до голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинника з проханням сприяти у доопрацюванні згаданих законопроектів з урахуванням пропозицій відомства.

Нагадаємо, 3 липня 2013 року народний депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман пообіцяла, що гроші, які пересилають в Україну трудові мігранти, ніколи не будуть обкладатися податком.

В 2011 році голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів повідомив, що однією з головних цілей влади є повернення в західний регіон трудових мігрантів, а в тому ж році колишній віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив про бажання створити урядову структуру, яка б здійснювала підтримку і захист українських трудових мігрантів.

Пільги і всіляке сприяння для українських заробітчан обіцяли в своїх передвиборчих програмах і опозиційні депутати – зокрема, члени «Батьківщини» і «Свободи».

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: