З олігархами треба боротися за грузинським принципом – нардеп

Читать на русском

Боротьба з олігархами має відбуватись за грузинським принципом.

Про це повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Валерій Пацкан, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу БПП.

Нардеп переконаний, що боротьба з олігархічними кланами – це перше, що потрібно зробити, оскільки, на його думку, вони повинні повернути державі не менше 30-40% награбованого.

«Я прихильник грузинського принципу: олігархи повинні повернути державі 30-40% награбованого. Це стосується і «царьків» місцевого, закарпатського, «розливу». Те, що бюджет області розписується в мукачівських кабінетах, а це факт, – просто абсурд! Тому роботи багато і на Закарпатті. Але результати ми побачимо тільки за тієї умови, якщо процес очищення буде не декларативний, а реальний і послідовний», – зазначив Валерій Пацкан.

Саме боротьба з олігархами, має стати поштовхом до розвитку економіки, переконаний нардеп, адже саме корупція роками не дає економіці розвиватися. Він також зазначив, що Україна отримала від світового співтовариства сигнал: «або ми викорінюємо це ганебне явище, втілюємо в життя важливі реформи, а натомість нам допомагають протистояти Росії, або залишаємося один на один з агресором», – підкреслив парламентар.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запевнив, що зробить усе, щоб олігархи більше не мали впливу на українську владу. Відповідну ініціативу Глави держави зафіксував народний контроль «Слово і Діло». «Я гарантую, що олігархи більше не матимуть впливу на українську владу. Я зроблю все для цього», – сказав Порошенко 17 грудня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: