Бюджет-2014 сильно засмутив екс-міністра фінансів

Читать на русском

Народний депутат фракції УДАР, колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що після розгляду проекту держбюджету на 2014 рік в першому читанні він має бути повернутий уряду. 

«Документ підготовлено з таким дисбалансом, при якому він перестає виконувати свою функцію – забезпечувати рівновагу в країні», - цитує Пинзеника прес-служба партії.

Зі слів екс-міністра, близько 100 млрд. грн. в видатках загального фонду держбюджету не мають джерел доходів.

Пинзеник прогнозує, що за наявних в головному фінансовому документі дисбалансів значна частина його статей не будуть виконуватися.

«Це явище, коли казначейство не платить за зобов’язаннями бюджету, вже добре знайоме нам», - зазначив він.

При цьому нардеп вважає, що доопрацювати поданий урядом проект бюджету в Верховній Раді неможливо, тому для нормального функціонування фінансової системи країни Кабмін фактично має підготувати новий бюджет.

Нагадаємо, 19 грудня голова фракції УДАР Віталій Кличко заявив, що бюджет-2014 повинен бути розглянутий на позачерговому засіданні Верховної Ради.

18 жовтня прем'єр Микола Азаров пообіцяв, що уряд подасть проект держбюджету-2014 на розгляд Верховної Ради до кінця листопада 2013 року, але ця обіцянка була провалена. 

Через місяць після обіцянки Азарова, 18 листопада, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов обіцяв, що проект закону про держбюджет буде внесено до парламенту протягом двох тижнів, чого також не відбулося. 

Президент Віктор Янукович 10 грудня заявив, що держбюджет на 2014 рік буде ухвалено наприкінці поточного року.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: