В опозиції не хочуть приймати бюджет «з закритими очима»

Читать на русском

Голова фракції УДАР Віталій Кличко вважає, що бюджет-2014 повинен бути прийнятий на позачерговому засіданні Верховної Ради наступного тижня.

«Ми не маємо права голосувати за бюджет із закритими очима. На наступному тижні ми пропонуємо провести позачергові засідання для ухвалення бюджету», - цитує слова Кличка прес-служба партії УДАР.

Опозиціонер також зазначив, що депутати отримали бюджет лише сьогодні, і перед ухваленням документ необхідно вивчити. Зі слів Кличка, оскільки проект держбюджету займає близько 400 сторінок, то оперативно це зробити неможливо. 

«В день Святого Миколая нам тільки що подарували бюджет. Він понад 400 сторінок. Ніхто, звичайно, ще не ознайомився з основним фінансовим документом країни», - прокоментував він.

Нагадаємо, 18 жовтня прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що уряд подасть проект держбюджету-2014 на розгляд Верховної Ради до кінця листопада 2013 року, але ця обіцянка не справдилася.  

Президент Віктор Янукович 10 грудня заявив, що держбюджет на 2014 рік буде ухвалено наприкінці поточного року.

В свою чергу голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 16 грудня повідомив, що держбюджет-2014 буде ухвалено в лютому 2014 року. Парламентарій додав, що в першому читанні документ може бути ухвалений не раніше січня 2014 року.

Щоправда раніше, 18 листопада, Єфремов обіцяв, що проект закону про держбюджет на 2014 рік буде внесено до Парламенту протягом двох тижнів, чого не відбулося.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: