Судді відсторонили главу ВАСУ Олександра Нечитайла

Читать на русском

Рішенням суддів Вищого адміністративного суду України голова суду Олександр Нечитайло та його заступник Михайло Смокович були відсторонені від своїх посад.

Зокрема, на зборах суддів ВАСУ було прийнято до відома заяву Нечитайла та його заступника, що автоматично означає відставку цих посадових осіб, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зазначається, що за таке рішення проголосували всі присутні на зборах судді Вищого адмінсуду. Тимчасово виконуючим обов'язки голови ВАСУ автоматично став заступник Нечитайла – Дмитро Ліпський.

Нечитайло пояснив своє рішення про відставку змінами в законодавстві, зокрема, набранням чинності Закону України про судоустрій та статус суддів. За його словами, термін його повноважень відповідно до законодавства закінчується в червні поточного року. Нечитайло зазначив, що цього терміну мало, щоб планувати роботу.

Він підкреслив, що на його рішення політичні причини жодним чином не вплинули, а також додав, що готовий балотуватися на цю ж посаду у разі висунення.

Нагадаємо, головою Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло був обраний у червні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: