Судова реформа: справедливість лише у назві та голосування «всліпу»

Читать на русском

Верховна Рада підтримала судову реформу.

У другому читанні та в цілому Верховна Рада підтримала президентський законопроект №1656 «Про забезпечення права на справедливий суд».

Про це повідомляється на сайті Верховної ради, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Апостроф».

За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат.

Зокрема, законом передбачається конкурсний відбір суддів, їх повна переатестація, чіткий перелік можливостей відсторонення суддів та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Також даний проект закону закладає правові основи для проведення судової реформи, яка б забезпечила ефективний захист прав і свобод громадян, інтересів юридичних осіб у судовому порядку, практичну реалізацію права на справедливий суд.

Нагадаємо, даний законопроект був поданий на розгляд парламенту президентом України Петром Порошенком. Так у своїй передвиборчій програмі він пообіцяв створити незалежний суд та запровадити публічний контроль за призначенням суддів та діяльністю судової гілки влади.

В свою чергу, у соцмережах вже зявились коментарі деяких депутатів, щодо даного законопроекту. Так Олег Купрієнко написав, що у законі жодної норми про реальну відповідальність суддів немає.

А Юрій Чижмарь зазначив, що депутати, не маючи остаточного тексту законопроекту «Про справедливе правосуддя», проголосували за нього в цілому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: