Китайці з розмахом прокредитують доступне житло в Україні

Читать на русском

Міністерство регіонального розвитку й будівництва та китайська компанія CITIC Construction Co. підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого китайські інвестори виділять Україні кредит у розмірі 15 млрд доларів США на розвиток вітчизняного будівельного ринку.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Меморандум передбачає отримання Україною позики від кредитних установ та організацій Китаю на загальну суму 15 млрд. доларів США під мінімальні відсотки, терміном на п'ятнадцять років з правом пролонгації», – йдеться у повідомленні.

В Мінрегіоні уточнюють: азійська компанія виступить в ролі генерального підрядника-замовника з реалізації проектів, а їх підготовкою і втіленням в життя займатиметься міністерство. Для початку інвестори запустять в Україні пілотний інвестиційний проект вартістю 1 млрд дол.

Основними напрямами фінансування стануть державна житлова політика, будівництво доступного житла, створення фонду соціального житла, молодіжне будівництво, кредитування індивідуальних сільських забудовників, інфраструктурні проекти.

У відомстві констатують: цей кредит конче потрібен Україні, адже за нинішніх темпів для ліквідації квартирної черги державі знадобиться більше 100 років...

Розв'язанню квартирного питання вочевидь не сприяє і ситуація на сході України: наразі уряд змушений вирішувати поточні питання розселення внутрішньо переміщених осіб та родин учасників бойових дій. Так, наприкінці січня в Харкові завершився монтаж тимчасового містечка для проживання багатодітних родин із зони АТО, а вже станом на середину лютого по всій Україні було побудовано 7 таких містечок – це навіть більше, ніж пообіцяв переселенцям міністр Геннадій Зубко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: