Комуністи не втомлюються ставати в «принципову» позицію

Читать на русском

Незважаючи на те, що ще 22 листопада лідер КПУ Петро Симоненко заявив про готовність його політсили проголосувати за відставку уряду, 19 грудня комуністи взагалі зняли це питання зі свого «порядку денного», посилаючись на принципову позицію не проводити ніяких спільних голосувань з представниками опозиції, зокрема ВО «Свобода».

«Ми не можемо і не будемо голосувати з вандалами, націоналістами, неофашистами, олігархами…. До того ж, за наявною інформацією, лідери так званої опозиції планують здійснити переворот за сирійським сценарієм, використати з цією метою  підписи членів нашої фракції, оголосити за межами Верховної Ради свій так званий «уряд» з вандалів та їхніх спільників», - сказано в офіційній заяві КПУ з приводу відкликання партією своїх голосів за відставку уряду.

В КПУ також вказали на деякі позитивні моменти в останніх діях уряду Миколи Азарова, які пом’якшили ставлення комуністів до нинішнього Кабміну. 

Зокрема, на думку КПУ, правильним є рішення уряду відносно відмови від підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, також представники Компартії позитивно оцінюють останні домовленості керівництва країни з Росією, які дозволили значно знизити ціну на газ та отримати від РФ кредит розміром в 15 млрд. доларів.

Своє рішення не голосувати за відставку уряду в КПУ також пояснили численними зверненнями громадян, які начебто просили відкласти розгляд цього питання.  

«Це наше рішення викликане критичним характером ситуації, що склалася, вибухонебезпекою її розвитку, нахабним і цинічним тиском американських і європейських політиканів», - зазначається в заяві Компартії.

Нагадаємо, що раніше, 3 грудня, комуністи вже не виконали свою обіцянку підтримати проект про висловлення недовіру уряду – тоді в КПУ це аргументували тим, що будуть голосувати не за опозиційний, а за власний проект з цього питання.

Варто нагадати, що ініціювати відставку уряду Миколи Азарова лідер комуністів Петро Симоненко обіцяв ще в лютому 2013 року, але тоді його слова також розійшлися з ділом.

До цього Симоненко обіцяв вимагати відставки всіх представників влади, які не виконають своїх передвиборчих обіцянок, а також розслідувати факти злочинного нецільового використання бюджету під час виборів представниками Партії регіонів – обидві ці обіцянки також не знайшли своєї реалізації.  

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: