Хліб насущний: хто обіцяв стабільні ціни на хлібобулочні вироби

Читать на русском

Згідно з обіцянками представників центральної та місцевої влади ціни на хліб протягом найближчого часу залишаться на нинішньому рівні, повідомляє «Слово і діло».

Стабільність цін на ринку хлібобулочних виробів, зокрема - в сегменті соціальних сортів хліба, гарантував 2 липня 2013 року один з керівників профільного міністерства - перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

Прем'єр-міністр Микола Азаров 5 липня 2013 року запевнив, що протягом наступних двох років, тобто як мінімум до липня 2015 року, ціни на хліб будуть стабільними.

Варто зазначити, що Азаров давав подібну обіцянку і трохи раніше - 12 березня прем'єр пообіцяв, що різких коливань цін на хліб не буде.

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов 24 липня дав на цей рахунок більш короткострокову обіцянку - за його словами, найпопулярніші сорти хліба не будуть рости в ціні як мінімум до кінця поточного року.

Нині відсторонений від посади голова КМДА Олександр Попов 21 серпня 2013 року запевнив, що ціни на соціальні сорти хліба, які випускає ВАТ «Київхліб», залишатимуться на колишньому рівні до кінця 2014 року.

Обіцянки про те, що ціни на хліб не виростуть як мінімум протягом 2013 року, давали і багато керівників областей - наприклад, голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, його полтавський колега Олександр Удовиченко, губернатор Черкащини Сергій Тулуб, керівник Волинської ОДА Борис Клімчук, голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року прем'єр Микола Азаров та міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявляли, що підстав для подорожчання хліба немає, але, тим не менше, вже в січні 2013-го ціни на цю продукцію у багатьох регіонах підвищилися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: