Залишити скандал з «Укрнафтою» без реакції – слабкість і сигнал для Путіна

Читать на русском

Якщо уряд не знайде спосіб вирішити конфлікт і не відреагує на конфлікт з «Укрнафтою», це буде свідченням слабкості Президента і сигналом для Путіна.

Про це в на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найем, передає «Слово і Діло»

«Вони всі до єдиного як клас представляють таку ж небезпеку для суспільства, як і зовнішній ворог на східному кордоні. Саме вони є основою корупції; саме їм вигідно ганьбити батальйони, доплачуючи військовим формуванням за захист своїх активів. І найголовніше – саме вони менше всіх зацікавлені в будівництві нової країни», – пише депутат.

За його словами, якщо один олігарх стає частиною державного апарату і, користуючись всіма доступними йому інструментами чиновника, відстоює свої особисті інтереси, він стає загрозою для всієї країни, підриваючи своєю цинічною і демонстративною зневагою законів основи державності.

«Залишивши цей інцидент без реакції, Президент і прем'єр розпишуться у власній слабкості. Це буде сигналом для всього світу, всіх тих численних організацій і держав, у яких ми по крихтах збираємо допомогу для економіки і армії, що в Україні дійсно ні в кого немає монополії на застосування влади – ні у правоохоронних органів, ні у законно обраного Президента, ні у призначеного парламентом прем'єр-міністра. І це той самий failed state, про який вже котрий рік не втомлюється мріяти Володимир Путін», – вважає Найєм.

Крім того, відомий політолог Юрій Палійчук на своїй сторінці у Facebook також прокоментував реакцію правохоронних органів щодо конфлікту навколо «Укртранснафти».

«Як про різну нісенітницю писати, так пости Авакова кожен на 5 000 знаків і з ілюстраціями. А коли в Києві якісь люди закриваються в офісі державної компанії, так міністр внутрішніх справ розродився на жалюгідний твіт. А де його улюблені фрази про «подонків», «можете на нас покладатися», «міліція достойно чинить опір злочинцям»? Де пафос і моща?», – написав Палійчук у Facebook.

Нагадаємо, вчора навколо компанії розгорнувся конфлікт на основі рішення про звільнення голови правління компанії Олександра Лазорка, ухваленого Наглядовою радою акціонерного товариства.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що конфлікт навколо «Укратранснафти» вичерпано і перенесено у площину юридичних рішень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: