Чеченський силовик зізнався в причетності до вбивства Нємцова (оновлено)

Читать на русском

Заступник командира батальйону «Північ» МВС Чечні Заур Дадаєв визнав провину в причетності до вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє агентство «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Басманний суд Москви заарештував Дадаєва до 28 квітня. До цього ж часу встановлений термін слідства у справі про вбивство Бориса Нємцова.

Сам Дадаєв і його захисник заперечували проти арешту і просили застосувати інший запобіжний захід. Суддя прийняла рішення про арешт на основі побоювань слідства, що Дадаєв може ховатися, погрожувати свідкам або знищити докази.

Слідство також зажадало заарештувати ще трьох підозрюваних – Губашева, Ескерханова і Бахаєва. Відзначимо, що всі троє підозрюваних не визнають своєї провини.

Як стало відомо пізніше, суд все-таки заарештував всіх підозрюваних у вбивстві Нємцова. Зокрема, Анзору Губашеву також пред'явили звинувачення у вбивстві і заарештували до 28 квітня. Також суд помістив під варту ще трьох фігурантів: Шагіда Губашева - до 7 травня, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаева - до 8 травня.

Як відомо, сьогодні в Басманний районний суд Москви були доставлені п'ятеро підозрюваних у причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. Це заступник командира батальйону «Північ» МВС Чечні Заур Дадаєв, Анзор Губашев, що працював охоронцем в Москві, і його брат. Четвертим став чоловік, який знаходився в машині з Дадаєвим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: