Україна перегляне ціни на транзит російського газу

Читать на русском

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна ініціює перегляд тарифу на транзит російського газу по українській газотранспортній системі.

Таке рішення може бути прийнято через різке падіння обсягів транзиту, повідомив Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Пропозицію переглянути тарифи українська сторона озвучила на останніх переговорах з представниками «Газпрому» за участю представників в Євросоюзі, що відбулися минулого тижня, розповів міністр енергетики.

Зокрема, Демчишин зазначив, що минулого року обсяг транзиту російського газу через Україну був менше 60 млрд кубометрів, а 2015 році складе близько 50 млрд кубометрів.

За словами глави Міненерго, нинішній рівень тарифів на транспортування російського газу розраховувався для обсягів транзиту близько 110 млрд куб. м газу на рік, відповідно нинішня ставка тарифу на транзит газу є неактуальною.

Демчишин також повідомив, що витрати компанії «Укртрансгаз» на транспортування російського газу приблизно однакові протягом останніх декількох років і практично не залежать від обсягів транзиту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: