В Україні буде комісія ВР з питань майбутнього?

Читать на русском

Народний депутат та голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич запропонувала створити у Верховній Раді України Тимчасову спеціальну комісію ВРУ з питань майбутнього.

Про це вона розповіла у коментарі УНН, пише «Слово і Діло».

За її словами, метою проекту створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань майбутнього є визначення стратегічних напрямків і пріоритети науково-технічного розвитку країни.

Вона повідомила, що інноваційні технології стосуються ІТ-сфери та біотехнологій.

«Мета цієї комісії для нас дуже важлива – це визначення стратегічних напрямків і пріоритети науково-технічного і науково-іноваційного розвитку країни. Проект пов’язаний у першу чергу із застосуванням нових технологій і тим, що ми можемо зробити для сфери ІТ. Далі, які у нас є інші новітні технології в інших сферах і це стосується і біотехнологій, які можуть бути надзвичайно стратегічними», – сказала Гриневич.

А також зауважила, що розвиток цих сфер може значно допомогти розвитку економіки України і дати відповідні надходження до Державного бюджету.

«Проблема полягає у тому, що сьогодні інноваційні сфери, які можуть витягнути економіку країни, залишаються десь на маргінесі і про них мало говорять, а держава в принципі не приділяє цьому значення. Нам важливо зараз підняти це питання, скоординувати діяльність різних комітетів Верховної Ради навколо таких стратегічних питань», – пояснила народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: