Азаров провалив не тільки прогноз ВВП, а і доходів бюджету

Читать на русском

За 11 місяців 2013 року зростання доходів держбюджету становить 1%, а не заплановані 6%, повідомив прем’єр Микола Азаров під час засідання КМУ 4 грудня.

«…економіка змогла забезпечити зростання доходів державного бюджету лише на рівні 1%. Це на 3 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року, але на 34 млрд. менше, ніж передбачалося бюджетним розписом», - цитує прем’єра прес-служба уряду.

При цьому Азаров констатував, що за 11 місяців до держбюджету надійшло 309 млрд. грн., а держбюджет недоотримав близько 3 млрд. грн. по податку на прибуток.

Крім того, голова уряду зазначив, що на 13 млрд. грн. менше, ніж було заплановано, отримано і податків на зовнішньоекономічну діяльність.

Причинами цих негативних фінансових результатів Азаров назвав загальносвітове погіршення стану економіки і різке скорочення експорту вітчизняних товарів у Росію.

Нагадаємо, 20 листопада 2013 року Азаров заявив, що за 10 місяців поточного року зростання ВВП становить (мінус) 0,6%.

В зв’язку з цим майже зі 100%-ю ймовірністю не будуть виконані низка обіцянок керівництва держави, в тому числі і самого Азарова.

Зокрема, в листопаді 2012 року Азаров заявляв про зростання ВВП за результатами 2013 року на рівні мінімум 2,4%, а в січні 2013-го прем’єр зробив більш сміливий прогноз, пообіцявши зростання ВВП не менш як на 3,5%.

В січні 2013 року міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов також заявив, що зростання реального ВВП в поточному році буде забезпечене щонайменше на рівні 3%.

У свою чергу Президент Віктор Янукович 7 січня запевнив, що за підсумками 2013 року зростання ВВП становитиме 2,5% при найгіршому сценарії розвитку економіки.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: