Азаров розраховує скрасити рік хоч якимось зростанням ВВП

Читать на русском

Прем'єр-міністр Микола Азаров розраховує, що Україна завершить 2013 рік із зростанням валового внутрішнього продукту, передає прес-служба КМУ.

«За 10 місяців поточного року у нас зростання ВВП становить 99,4%, тобто 0,6%. І наше завдання завершити рік з невеликим, але все ж плюсом», - заявив Азаров на прес-конференції в Санкт-Петербурзі.

Прем'єр зазначив, що уповільнення економічного зростання спостерігалося в цьому році в більшості країн, і України теж торкнулася ця світова кризова тенденція.

У той же час Азаров висловив сподівання, що в 2014 році Україні вдасться досягти більш високих показників зростання ВВП.

Нагадаємо, 3 січня 2013 року Азаров заявив, що перед урядом стоїть завдання забезпечити до кінця року зростання ВВП на рівні не менше 3,5%.

7 січня 2013 року Президент Віктор Янукович запевнив, що за підсумками поточного року при песимістичному сценарії розвитку економіки зростання ВВП складе 2,5%.

23 січня 2013 року міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов повідомив, що розроблена міністерством Держпрограма активізації розвитку економіки на 2013 - 2014 роки забезпечить зростання реального ВВП в поточному році мінімум на 3%.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: