Лідер комуністів роздає обіцянки на далеку перспективу

Читать на русском

47 з 65 обіцянок лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, зафіксованих проектом «Слово і Діло» починаючи з 2005 року, все ще чекають свого виконання.

При цьому лише 8 обіцянок Симоненка були виконані, забезпечивши йому рейтинг відповідальності 12%. Ще 10 своїх обіцянок лідер КПУ провалив.

Серед виконаних обіцянок головного українського комуніста - організація декількох акцій протесту та ініціювання або ігнорування його парламентською фракцією тих чи інших законопроектів.

Приблизно та ж ситуація спостерігається і з невиконаними обіцянками Симоненка - в основному вони стосуються дій його фракції в парламенті.

Так, всупереч заявам свого лідера про зворотне, фракція КПУ проголосувала в свій час за суперечливі зміни до Житлового кодексу, за змішану систему виборів народних депутатів і підвищення прохідного бар'єру в Раду, і навпаки, не проголосувала за проведення виборів київського мера.

У той же час серед обіцянок «в процесі», яких у Петра Симоненка переважна більшість, спостерігаються в основному тяжкі для здійснення, але ідеологічно близькі КПУ заяви, розраховані на далеку перспективу.

Так, Симоненко, зокрема, обіцяв націоналізацію стратегічних галузей виробництва, доступні і якісні медицину і освіту, збільшення обсягів соціального житла та створення державних домобудівних комбінатів, відродження колективних сільгосппідприємств, встановлення максимального рівня комунальних платежів у розмірі 10% від доходів сім'ї, зняття недоторканності зі всіх посадових осіб і т.д.

«Загальний тренд обіцянок Симоненка повністю вкладається в риторику комуністів, часто це не обіцянки, які можна виконати тут і зараз, а програмні гасла, які давно відомі нам з історії, але не завжди мають реальну перспективу в нинішніх соціально-економічних умовах», - коментує статистику головний редактор проекту «Слово і Діло » Влад Решетняк.

Рейтинг відповідальності Петра Симоненка розрахований як співвідношення його виконаних обіцянок до загальної кількості даних лідером КПУ обіцянок.

З усіма обіцянками Петра Симоненка можна ознайомитися на його сторінці в системі «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: