За виконаними і невиконаними обіцянками у Кличка повний паритет

Читать на русском

Лідер партії УДАР Віталій Кличко станом на 2 грудня 2013 року має ідентичну статистику виконаних і невиконаних обіцянок у системі «Слово і Діло».

Так, проектом зафіксована 91 обіцянка Віталія Кличка, з яких виконані 11, стільки ж було провалено, а 69 залишаються в процесі виконання.

Серед виконаних обіцянок лідера УДАРу варто виділити його спроби повернути Києву повноцінне самоврядування - зокрема, як і обіцялося, Кличком було ініційовано, хоч і безрезультатно, об'єднання посад мера міста і голови КМДА, а також проведення місцевих виборів у травні 2013-го року.

У той же час і в цьому конкретному питанні Кличко був не завжди послідовним, що підтверджують деякі не виконані ним обіцянки.

Зокрема, в травні 2013 року Кличко обіцяв, що його однопартійці в нібито нелегітимній Київраді складуть свої мандати, але цього не сталося. Крім того, Кличко обіцяв усіма методами протидіяти проведенню сесії міськради, але при цьому був відсутній під її стінами, коли інші опозиційні політики намагалися перешкодити цьому.

«Більшість як виконаних, так і невиконаних обіцянок лідера УДАРу стосуються в першу чергу його дій і дій його партії, ініціювання різних законопроектів або політичних процесів - і це логічно, тому що опозиційному лідеру, який не має доступу до формування держбюджету, складно обіцяти громадянам якісь матеріальні та соціальні блага», - прокоментувала статистику Віталія Кличка керівник проекту «Слово і Діло» Вікторія Пєшая.

З усіма обіцянками Віталія Кличка можна ознайомитися на його сторінці в системі «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: