У «Газпрому» є всі шанси потрапити під санкції США – ЗМІ

Читать на русском

Через постачання газу на окуповані території ДНР та ЛНР «Газпром» може потрапити під санкції США.

Про це йдеться у статті російськї газети «Коммерсантъ», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

Як пише газета, досі монополія уникала прямих контактів з учасниками конфлікту в Україні, а саме, не стала купувати кримський «Чорноморнафтогаз».

Однак 19 лютого «Газпром» почав постачати газ на схід України, пише видання, в об’ємі 12 млн кубометрів на добу, через такий крок у «Газпрому» є всі шанси потрапити під санкції США.

«В такій ситуації не можна повністю виключати, що США не визнають поставки «Газпрому» самопроголошеним республікам втручанням у внутрішньополітичні справи України», – говорить керівник юридичного департаменту Національної юридичної служби Юлія Галуєва, яку цитує видання.

Також , як стало відомо, через нестачу газу на окупованих територіях, терористам можуть поставляти блакитне паливо як гуманітарну допомогу. Зокрема прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вже заявив, що Росія це робитиме безкоштовно і доручив Міненерго і «Газпрому» організувати поставки газу на південний схід України.

Однак, у ЛНР заявили, що поки не отримували газ ні з російського, ні з українського боку.

«Зараз засувки закриті. Подальший розвиток поки невідомо, чекаємо команди, звідки і як приймати далі газ. Поки подачі на наш регіон (з Росії – ред.) немає», – розповів головний інженер управління магістральних газопроводів ЛНР Вадим Тупой виданню «РИА Новости».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: