Терористи в паніці – запасів газу залишилося до вечора

Читать на русском

Терористи в так званих «ДНР» і «ЛНР» повідомляють, що запасів газу на підконтрольних бойовикам територіях вистачить тільки до кінця дня – вечора 19 лютого, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

У «ДНР» стверджують, що збираються перейти на російський газ.

«ДНР зараз використовує свої запаси природного газу. Влада ДНР шукають вихід зі сформованої ситуації, щоб перейти на використання російського газу», – заявив «спікер Народної ради ДНР»Андрій Пургин.

За його словами, Україна сьогодні повністю перекрила поставки газу на окуповані території Донбасу. «Були повністю перекриті всі засувки, з України газ до нас не надходить», - зазначає він.

У той же час в «ЛНР» побоюються, що самопроголошена республіка може замерзнути. «Головний інженер управління магістральних газопроводів ЛНР» Вадим Тупий підкреслює, що запасів газу вистачить тільки до вечора 19 лютого.

«Якщо після 15.00 ми не знайдемо спільних домовленостей з підключення газу з української сторони або з території Російської Федерації, у нас може початися« льодовиковий період», – повідомив «голова Ради міністрів Республіки» Геннадій Ципкалов.

Нагадаємо, вчора, 18 лютого, глава уряду доручив тимчасово зупинити оплату електроенергії, яка виробляється в зоні непідконтрольних Києву територій. Поновитися оплата тільки у випадку, якщо ця електроенергія буде поставлятися українським громадянам, а не терористам.

Зазначимо, в Росії вирішили поставляти газ терористам як гуманітарну допомогу. Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив про готовність РФ безкоштовно постачати російський газ на окуповані бойовиками території і доручив Міненерго і «Газпрому» організувати поставки газу на південний схід України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: