В Німеччині ідею Порошенка про контингент ООН назвали нереалістичною

Читать на русском

Представники німецького Бундестагу та уряду скептично ставляться до ідеї Петра Порошенка та Ради нацбезпеки і оборони щодо введення в Україну миротворчого контингенту ООН чи навіть Євросоюзу.

У кожному випадку такому кроку буде перешкоджати Росія, переконані німецькі депутати, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Deutsche Welle».

«Європейський чи міжнародний миротворчий контингент мав би сенс лише у тому разі, якщо б із ним погодилися обидві сторони конфлікту. Однак я цього на даний момент не бачу», – заявив речник Соціал-демократичної партії Бундестагу Нільс Аннен.

У свою чергу, уповноважений німецького уряду з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер підтвердив, що «таку місію втілити важко, адже для цього потрібна згода Росії», маючи на увазі право росіян накладати вето на рішення Радбезу ООН. А поліцейських-миротворців від ЄС у Москві не сприймуть тому, що там вважають Євросоюз «зацікавленою стороною», констатував безвихідність ситуації Ерлер.

Таким чином, представники німецького політичного істеблішменту сходяться на думці, що єдиним прийнятним для всіх сторін механізмом «умиротворення» Донбасу залишається місія ОБСЄ.

Нагадаємо, сьогодні лідер політичної партії «Свобода» Олег Тягнибок зазначив, що для позбавлення Росії права вето в Раді безпеки ООН, Україна повинна звернутися до організації з вимогою визнати РФ стороною конфлікту на Донбасі та особливо – в Криму, адже навіть самі росіяни не приховують, що мають військове представництво на півострові, який уся міжднародна спільнота вважає українським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: