Яценюк більше не буде платити за електрику для терористів

Читать на русском

Глава уряду доручив тимчасово зупинити оплату електроенергії, яка виробляється в зоні непідконтрольних Києву територій. Поновитися оплата тільки у випадку, якщо ця електроенергія буде поставлятися українським громадянам, а не терористам.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Мною віддано доручення зупинити всі фінансові перерахування в секторі енергетики до того моменту, поки не стане ясно, за що ми платимо: за електроенергію, яка поставляється терористам, або електроенергію, яка поставляється на територію України українським громадянам», – сказав прем'єр-міністр України.

А також зазначив, що доручив Нацкомісії з регулювання енергетики і компослуг (НКРЕКП) розробити чіткий алгоритм розподілу коштів.

«Я вимагаю від НКРЕКП і Міненерговугілля невідкладно встановити чіткий алгоритм: платиться тільки за ту електроенергію, яка поставляється на території, контрольовані українською владою», – заявив Яценюк і доручив оприлюднити загальні дані про обсяг коштів, які витрачені України на постачання електроенергії і природного газу в зону АТО.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 5 листопада 2014 року під час засідання Кабінету міністрів України пообіцяв, що поки території Донбасу будуть контролювати самозванці, уряд не буде туди направляти субсидії та дотації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: