Українців чекає підвищення тарифу на газ майже у 4 рази

Читать на русском

В ході 11-ї інвестиційної конференції компанії Dragon Capital у Києві в середу глава Нацбанку Валерія Гонтарєва повідомила, що Україна погодила з Міжнародним валютним фондом підвищення тарифів на газ на 280%, а на тепло – на 66%, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз, відповідно до нашої програми з МВФ підвищення тарифів буде дуже різким – на 280% на газ і близько 66% на тепло», – сказала очільниця Національного банку України і підкреслила, що у зв'язку з таким підвищенням тарифів, інфляція до кінця 2015 року становитиме 25-26%.

Зазначимо, попереднє підвищення тарифів на газ відбулося з 1 травня 2014 року, проте, як раніше зазначав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, його позитивні результати були «з'їдені» девальвацією гривні. Наступне підвищення тарифів було заплановано на 1 травня 2015 року, але Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, вирішила переглянути ціни на природний газ у першому кварталі 2015 року.

Нагадаємо, ще 4 квітня 2014 року Володимир Гройсман, будучи на посаді віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку заявив, що тарифи ЖКГ, окрім гарячої води та тепла, не підвищуватимуться.

У той же час, експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін вважає, підвищення ціни на газ призведе до масових неплатежів. За його словами, уряд хоче піти європейськом шляхом. А саме: щоб ціна на газ дорівнювала ціні імпортного газу, але Україна не готова до цього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: