Кернес: до Митного союзу досі хоче майже третина харків'ян

Читать на русском

Близько 27% харків'ян досі підтримують вступ України до Митного союзу, тоді як проєвропейський вектор країни обирають лише 24%.

Такі результати соціологічного опитування в інтерв'ю «Українській правді» оприлюднив міський голова Харкова Геннадій Кернес, передає «Слово і Діло».

Разом з тим, ще 16% містян не проти вступу України в НАТО, каже Кернес і додає: більшості жителів міста зрозуміло, що допускати в першій столиці України те, що зараз відбувається в Донецьку й Луганську, категорично не можна.

«Якби найближчим часом відбувся референдум з питання вступу України в ЄС, Митний союз і НАТО. Як би ви голосували?». За Європейський Союз проголосували б 24% харків'ян, за Митний – 27%, а за НАТО – 16%. Ми ставили таким чином питання, починаючи з минулого року, коли ситуація в місті була дуже нестійкою, коли всі хотіли, щоб був референдум. Думаю, зараз цього не хоче ніхто», – прокоментував Кернес результати опитування.

За словами мера, більшість жителів Харкова не хочуть, щоб місто було втягнуте у «так звану війну», що вже відбувається на Донбасі, хоча тривожні настрої в місті все ще існують.

Нагадаємо, в коментарі «Слову і Ділу» експерт з міжнародної безпеки та військових програм Олексій Мельник розповів, що російська влада, найімовірніше, обере новим об'єктом залякувань своєї пропаганди саме Харків.

Сам же мер міста ще у серпні пообіцяв, що не дозволить утворити на території регіону жодних псевдодержавних утворень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: