Путін буде «залякувати» людей у Харкові – експерт

Читать на русском

Сепаратисти планують провокації під виглядом службовців Внутрішніх військ і Національної гвардії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з військових програм і міжнародної безпеки Олексій Мельник.

«Найближчим часом слід очікувати, що терористи будуть залякувати населення і влаштовувати часті протестні акції і поширювати свої дії на інші регіони. Є припущення, що сепаратисти планують провокації під виглядом службовців Внутрішніх військ і Національної гвардії, щоб дестабілізувати ситуацію, і тому населенню варто бути особливо обережним і уважним», - розповідає експерт.

Зі слів фахівця, кількість терактів і їх географія буде розширяться. У першу чергу, це будуть такі міста, як Харків і Одеса, тому що Путіну вигідно «розхитувати» ситуацію в Харкові. Далі можливий напрямок на Одесу, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Миколаїв, Херсон.

Відзначимо, що недавно в Харкові в житловому масиві Північна Салтівка стався потужний вибух. За попередньою інформацією, вибух стався біля паркану військової частини А1361 на Холодній Горі.

Читайте також: Рада розширила повноваження РНБО спеціально для Турчинова?

Нагадаємо, раніше в одеському бізнес-центрі на вулиці Краснова близько 1.35 10 грудня стався вибух. Пізніше міліція кваліфікувала це як терористичний акт.

Крім того, стало відомо, що початкова пропозицію української сторони обміняти «всіх на всіх» неможливо з тієї причини, що частина заручників захоплена бандформуваннями, які нібито не підкоряються ні ЛНР, ні ДНР.

Також, стало відомо, що представник Генерального штабу генерал-майор Олександр Розмазнін повідомив, що було знищено підрозділ російських військових розвідників.

За словами Розмазніна, є документальне підтвердження того, що це були не бойовики, а «розвідпідрозділи однієї з тих військових частин, які знаходяться на території України».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: