Попри обіцянку Яценюка, гроші на Кримський дім татари збирають по крихтах

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку прем'єр-міністра, кримські татари, що проживають у столиці, так і не отримали необхідного фінансування на облаштування громадсько-політичного та культурного центру «Кримський дім».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів народний депутат та лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв.

Джемілєв зазначив, що на фінансування Кримського дому в бюджеті передбачено 3 млн грн, що, за оцінками депутата, не покриває й половини потреб, однак навіть із їх виділенням Міністерство фінансів зволікає. Тим часом ремонт у будівлі на вул. Суворова, 9, ще навіть не почався: термінової заміни потребує навіть електропроводка й підлога.

«Ремонтні роботи ще не розпочаті. Ми зі свого боку теж шукаємо інші джерела, тому що 3 мільйонів недостатньо навіть і на половину. Крім того, ще ж там і інші речі є – обладнання і таке інше», – зазначив Джемілєв, додавши, що частина грошової винагороди від отриманої ним премії «Солідарність» також буде направлена на фінасування культурного центру.

«Частина коштів, які я отримав з премії «Солідарність» теж піде туди. Я думаю, кілька сотень тисяч євро теж ми зможемо туди перекинути, але й цього недостатньо», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, обіцянку відкрити у столиці ДП «Кримський дім» – політичний, громадський, інформаційний, культурний, освітній та науковий центр для національних меншин та корінних народів Криму – дав 16 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Поки його обіцянка виконана так і не була. Як і обіцянка самого Джемілєва відкрити Кримський дім ще до кінця 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: