Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Джемілєв запевнив, що до кінця 2014 року в Києві відкриють Кримський дім

9 листопада 2014 року народний лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв запевнив, що до кінця поточного року в столиці відкриють Кримський дім.
Не виконано
Сказано 9 листопада 2014 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1404801-m-dzhemilyev-uzhe-do-kintsya-roku-v-stolitsi-planuyut-vidkriti-krimskiy-dim
  • http://ru.krymr.com/content/article/26644032.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=k14kMWonTXQ

Результат

Станом на 22 жовтня 2014 року в ЄДРПОУ відсутні дані про реєстрацію ДП «Кримський дім», а будівля колишнього іподрому на вулиці Суворова, 9 в Києві, виділена київською владою для створення державного підприємства «Кримський дім», перебуває в судовому спорі, потребує ремонту і потопає в боргах. В Міністерстві культури України повідомили, що ДП «Кримський дім» не створено, оскільки для цього не були передбачені відповідні фінансові можливості. Крім того, за інформацією Мінкультури, загальна сума необхідна на ремонт фасаду та покрівлі будівлі колишнього іподрому, становить понад 15 мільйонів гривень.

16 лютого 2015 року в коментарі ІА "Слово і Діло" Мустафа Джемілєв повідомив, що в бюджеті закладена лише мала частина необхідних для ремонту буділі на вул. Суворова коштів - близько 3 млн гривень. Ремонтні роботи ще не розпочинались. Наразі, директор "Кримського дому" проводить переговори з Міністерством фінансів щодо збільшення фінансування. Частину коштів планується залучити з приватних джерел.