Платити за відновлення Донбасу повинна Росія – Яценюк

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк переконаний, що за зруйновану інфраструктуру Донецької та Луганської областей повинна заплатити Росія.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі «ТСН. Тиждень», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Думаю, що легітимно ставити питання про репарації з боку Російської Федерації за відновлення Донбасу. Вони знищили Донбас, і Росія повинна бути одним із основних, хто має платити за відновлення Донецька і Луганська», – заявив Яценюк.

Прем'єр також зазначив, що Мінські домовленості - це ще один крок назустріч до миру. «Але все залежить від Росії і від наших західних союзників - чи здатні ми стримати Росію і змусити її виконувати хоча б щось, під чим вона ставить свої підписи», – каже Яценюк.

У той же час глава уряду підкреслив, що «завжди потрібно бути готовим до того, що Путін не виконає свої домовленості, тому що він їх ніколи не виконував».

Яценюк також нагадав, що ключові вимоги - це повне відновлення контролю над всією українською територією, в тому числі Донецька і Луганська, роззброєння всіх незаконних формувань, дія українських законів, «відновлення державної влади в кожному селі і місті - і геть російських бандитів і терористів з території України та відновлення контролю над кордоном між Україною і Росією».

Як відомо, у квітні поточного року в Україні відбудеться донорська конференція з питань відновлення Донбасу. Ключовими проблемами стануть питання забезпечення житлом переселенців і створення робочих місць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: