Шукати донорів для відновлення Донбасу будуть у квітні

Читать на русском

Уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко повідомила, що донорська конференція з питань відновлення Донбасу відбудеться в квітні поточного року.

Ключовими проблемами стануть питання забезпечення житлом переселенців і створення робочих місць, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Блоку Петра Порошенка».

«Ми повинні тиснути на світ: ми дякуємо вам, що ви з нами солідарні, ми дякуємо, що ви співчуваєте, але ви повинні допомогти, тому що ми захищаємо європейські цінності», – зазначила Геращенко.

При цьому депутат підкреслила, що «мільйон переселенців жодна країна після війни не мала». «І ці люди так само повинні жити в гідних умовах, але Україна сьогодні не може це зробити одна. Тому, давайте допоможемо через донорську конференцію», – запропонувала вона.

Дивіться також: Карта переселенців зі сходу та півдня України. Кількість наближається до мільйона

Геращенко також заявила, що керівництво АТО має терміново вирішити питання включення Вуглегірська та Дебальцевого до переліку міст, жителі яких мають право отримати статус переселенців.

За її словами, Україна «апелюватиме до міжнародних організацій щодо посилення допомоги в першочерговому прийомі людей, які залишають постійні місця проживання». «Зараз відчувається надзвичайне навантаження, оскільки ми маємо вже близько 1 млн переселенців», – додала Геращенко.

Читайте також: Агентство з відновлення Донбасу так і не функціонує  Кіхтенко

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина надасть Україні допомогу в розмірі 500 млн євро для відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу.

Між тим, Організація Об'єднаних Націй вже створила онлайн карту руйнувань на Донбасі. Зокрема, кожна людина, яка має мобільний телефон і доступ в інтернет, може вносити в карту дані про зруйновані об'єкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: