За осінь Азарова осінило, що асоціація – це економічний армагеддон

Читать на русском

Підписання угоди про асоціацію з ЄС в листопаді 2013 року призвело б до вкрай тяжких наслідків для економіки і соціальної сфери, вважає прем’єр Микола Азаров.  

«Ми не можемо допустити, щоб підписана у конкретно сьогоднішніх, вкрай несприятливих умовах, асоціація виявилась провальною як для України, так і для Європейського Союзу. А економічна ситуація, яка остаточно склалась напередодні підписання, на превеликий жаль, визначала саме таку перспективу», - цитує вступне слово Азарова на засіданні уряду 27 листопада прес-служба КМУ.

На думку прем’єра, наслідками підписання угоди про асоціацію стали б втрата роботи як мінімум для 400 тис. українських робітників, закриття кількох найбільших українських підприємств, згортання розвитку малого і середній бізнесу, подвійне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, заморожування соціальних виплат, подорожчання продуктів харчування.

В той же час Азаров зазначив, що процес переговорів відносно підписання угоди в майбутньому буде продовжено і робота щодо наближення України до європейських стандартів не зупинятиметься.

Голова Кабміну додав, що Президент Віктор Янукович все одно візьме участь у вільнюському саміті «Східного партнерства», на якому планувалося підписання угоди, і висловить позицію України щодо вищезазначених питань.

В той же час, як відомо, ще влітку Азаров запевняв, що Україна виконає всі вимоги ЄС для підписання угоди про асоціацію в листопаді на саміті «Східного партнерства».

Більше того, у вересні Азаров заявляв, що підписання угод про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом буде доленосним для України і сприятиме соціальному і економічному розвитку. 

Як повідомляло «Слово і діло», розпорядженням Кабміну №905-р від 21 листопада 2013 року Україна призупинила процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: