Клімкін: у Мінську ми кілька разів хотіли зупинити переговори з Путіним

Читать на русском

Делегації України, Франції та Німеччини під час переговорів у Мінську кілька разів були близькі до того, щоб зупинити їх.

Про це у Верховній Раді розповів міністр закордонних прав України Павло Клімкін, пише з посиланням на «Європейську правду»«Слово і Діло».

«Я не хочу приховувати, що декілька разів під час 17-годинних переговорів було бажання і у нас, і у наших друзів з Німеччини і Франції припинити ці переговори. Врешті-решт це було спільне рішення вийти на домовленості, які ви всі бачили», – розповів парламентарям Клімкін.

Міністр закордонних справ заявив, що, на його думку, спроби спекулювати та не виконувати досягнуті домовленості з боку терористичних організацій почнуться чи не з першого пункту угоди. «Такі спроби, звичайно, будуть, починаючи з пункту припинення вогню і завершуючи мирним процесом», – попередив Клімкін.

Пізніше в мережі з'явився уривок відео, знятий учора оператором одного з телеканалів, на якому Порошенко говорить президенту Білорусі Олександру Лукашенку, що Володимир Путін «затіяв нечесну і брудну гру» проти України.

Ознайомитися з пунктами договору, підписаного контактною групою за результатами зустрічі можна у спеціальному матеріалі «Слова і Діла».

Нагадаємо також, що напередодні Мінської зустрічі Петро Порошенко говорив, що у разі провалу переговорів він готовий увести воєнний стан на всій території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: