«Укрнафта» Коломойського подала в суд на... «Нафтогаз»

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко повідомив, що менеджмент «Укрнафти», 51 відсоток акцій якої належить НАК «Нафтогаз України», подав до суду проти самого ж «Нафтогазу».

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами Лещенка, мета такого кроку – виключити з аукціонного комітету з продажу нафти представників самого ж «Нафтогазу».

«Вдумайтеся в цей абсурд! Причина? Тому що з моменту включення представників «Нафтогазу» в аукціонний комітет ламаються всі схеми Коломойського по заволодінню нафти за вигідними для себе цінами», – пояснив депутат.

«Багато місяців до цього Коломойський виставляв ресурси «Укрнафти» на фіктивні, по суті, аукціони на кишеньковій біржі. Там їх за стартовою ціною, ще й з 15-відсотковою знижкою, забирали фірми Коломойського на неконкурентних засадах», – говорить політик. При цьому Лещенко зазначив, що економія для самого Коломойського і втрати для державної «Укрнафти» на кожному аукціоні вимірювалися 0,5 – 1 мільярдом гривень.

«Але останні тижні схеми Коломойського почали ламати. Його позбавили знижки і не дали провести минулого тижня аукціон, де нафта була порахована по курсу 15 гривень за долар (при реальному більше 23 гривень). Тепер «Укрнафта» саботує новий аукціон, де нафта вже буде продаватися за ринковим курсом», – переконаний Лещенко.

«Ще один абсурд, адже «Укрнафта», по суті, позбавляє себе додаткового прибутку. Але ніякого абсурду немає, тому що державний актив, вже не ховаючись, працює в інтересах «патріота» Коломойського»,  резюмував народний депутат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: