Шимків і Яресько ніяк не можуть домовитися з МВФ

Читать на русском

Попри «напружені» переговори з МВФ,  Яресько сподівається отримати допомогу в найближчі дні.

Мінфін розраховує на успішне завершення переговорів із місією Міжнародного валютного фонду. Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми дуже близькі, я сподіваюся, на угоду з МВФ», – сказала глава Мінфіну.

Проте заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків поскаржився, що переговорний процес відбувається «досить напружено, фактично 24 години на добу» і додав, що місія продовжила свою роботу до 11 лютого.

«Триває співпраця з МВФ. У меморандумі та переговорах з МВФ є багато питань реформ: енергетика, фінанси, регулювання багатьох соціальних, економічних питань. Нова програма розрахована на 4 роки. Оскільки переговори відбуваються досить напружено, фактично, 24 години на добу, місія продовжила свою роботу до 11 лютого», – сказав він.

Однак розголошувати деталі переговорів Шимків відмовився.

«Я не розголошуватиму деталей переговорного процесу. Є точка зору уряду, є точка зору представників МВФ. Триває дискусія. Нюанси цієї дискусії я розкривати не буду», – зазначив він.

Втім Яресько підкреслила, що йдеться про дуже сильну середньострокову програму реформ, розраховану на три-чотири роки.

Нагадаємо, Україна в січні звернулася до МВФ із проханням замінити програму stand-by програмою розширеного фінансування EFF, розрахованою на чотири роки.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: