В ООН запропонували мешканцям Донбасу вносити дані зруйнованих об'єктів

Читать на русском

Організації Об'єднаних Націй створила онлайн карту руйнувань на Донбасі.

Проект створено спільно з ООН та громадською організацією «Social Boost», ознайомитись із ним можна на сайті «Redonbass.org.», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Ідея цієї карти в тому, що кожна людина, яка має мобільний телефон та доступ до інтернету, може вносити дані про зруйновані об'єкти.

«Збір інформації здійснюється децентралізовано, за допомогою інтуїтивного інтерфейсу – кожен може внести свою інформацію», – йдеться на сайті.

Як зазначають в ООН, такий проект необхідний, адже зараз відсутня будь-яка «загальнодоступна база даних про руйнування житлової та громадської інфраструктури».

Вони також додають, що громадяни не можуть повідомити безпосередньо інформацію про свій зруйнований будинок, лікарню, школу. «Громадськість не знає про те, що зруйновано і що робиться для відновлення», – йдеться в описі проекту.

Як зазначається, такий проект допоможе моніторити руйнування на Донбасі та дасть змогу громадянам, уряду і міжнародним організаціям можливість безпосередньо отримати таку інформацію.

«Отримана база даних буде в розпорядженні Агентства з питань відновлення Донбасу і буде активно використовуватися для поточної роботи. Додатково база даних може використовуватися для залучення міжнародного фінансування», – пояснили в ПР ООН.

Однак, постає питання, як втілити цю ідею у реальність, якщо у більшості мешканців просто немає доступу до інтернету. Зараз на Донбасі цілі сім'ї з маленькими дітьми живуть в підземеллі, а продукти для жителів бомбосховища привозять міжнародні фонди і місцеві волонтери.

Читайте також: Бойовики знову обстріляли один з районів Маріуполя

За інформацією на 31 січня, у 62 населених пунктах Донецької області немає світла, частково газу та води.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: