Кириленко: допомога МВФ може бути рекордною за всю історію

Читать на русском

Міжнародний валютний фонд може виділити найбільшу фінансову допомогу за всю історію у співвідношенні до валового внутрішнього продукту.

Про це повідомив міністр культури В'ячеслав Кириленко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«За нинішніми проектами фінансова допомога Україні може бути найбільшою за всю історію МВФ, якщо брати у співвідношенні до валового внутрішнього продукту, який прогнозується в цьому році відповідно до чинного бюджету», – сказав Кириленко.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталії Яресько розраховує погодити нову програму співпраці з МВФ, яка передбачає використанням механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF) та виділення значного обсягу коштів на період до 4 років і отримати перший кредитний транш за новою програмою до кінця лютого.

На даний момент Україна і МВФ реалізують дворічну програму stand-by обсягом 17 млрд дол., підписану у квітні 2014 року. Всього в 2014 році Україна отримала від МВФ два кредитних траншу обсягом 4,6 млрд дол.

В свою чергу в коментарі «Слову і Ділу» виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзер Олег Устенко зазначив, що кредит від МВФ є важливою передумою відновлення довіри інвесторів до України.

Читайте також: У МВФ хочуть перекласти борги «Нафтогазу» на громадян України

«Кредит МВФ є важливою передумовою, щоб почався, по-перше, процес відновлення довіри до України. Програма МВФ є свого роду розблоковуючим фактором всіх інших програм і жодні інші гроші Україна не зможе отримати без наявності програми співпраці з МВФ. Ані фінансову допомогу США, ані гроші з ЄС або інших європейських інституцій Україна не отримає. Зараз ситуація наступна – Україна і без кредиту, і без інвесторів», – пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: