Меркель розповіла, за яких умов не перешкоджатиме поставкам зброї в Україну

Читать на русском

Німеччина підтримає США в питанні поставок летального зброї в Україну у разі, якщо до середи президент Росії Володимир Путін не визначиться зі ставленням до мирного плану по Україні.

Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Путін на зустрічі «нормандської четвірки» в Мінську повинен погодитися з мирним планом, який йому запропонували Німеччина і Франція, заявляє Меркель. В іншому разі будуть введені нові санкції проти російських компаній і розширено список осіб, чиї рахунки за кордоном будуть заморожені.

Вона також додала, що у разі відмови від мирного плану Путіним, Німеччина не перешкоджатиме планам США щодо постачання летальної зброї до України.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що мирний план передбачає створення демілітаризованої зони від 50 до 70 км і «вельми широку» автономію для регіонів Донбасу.

Раніше Ангела Меркель виступила проти поставок зброї в Україну і заявила, що конфлікт на Донбасі потрібно вирішувати мирним шляхом.

Читайте також: Обама припустився помилки, відмовившись допомагати Україні зброєю – експерт

«Німеччина не підтримуватиме Україну зброєю. Я переконана, що цей конфлікт має вирішуватися невійськовим шляхом», – наголосила Меркель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: