Тепер у Кличка вуличні торговці будуть «в законі»

Читать на русском

Вуличну торгівлю у Києві збираються легалізувати і надати продавцям місця.

Офіційно, такі базарчики будуть називатися ярмарками і, скоріш за все, розмістять їх там, де стихійна торгівля процвітає вже довгі роки. Про це розповів директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максим Кузьменко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

«Люди звикли, що на тих чи інших вулицях щось продають бабусі чи лоточники і вже механічно йдуть саме туди за зеленню, овочами, фруктами. Ми вирішили не змінювати звичок киян і залишити більшість таких торгових точок діючими, тільки зробити їх нормальними з точки зору цивілізованої торгівлі», – повідомляє Кузьменко.

У КМДА збираються у таких місцях поставити біотуалети, організувати криті намети, доплачувати комунальним службам, щоб ті прибирали ярмаркову територію після закінчення торгівлі.

«У кожному такому місці будуть дотримані елементарні норми – прохід для пішоходів 1,8 м, на вході повісимо вивіску з контактними телефонами адміністрації та гарячої лінії, книгу скарг і пропозицій, аптечку, вогнегасник і все інше. Торгові місця обладнаємо умивальниками для рук, контейнерами для сміття, охороною, а продавців – спецодягом та бейджиками», – про такі плани розповідає Кузьменко.

Звичайно ж торговцям за це треба буде платити, але у КМДА переконують – їх тарифи підприємцям сподобаються. Так планується, що щомісячна плата буде у розмірі від 50 до 200 грн за кв.м.

«Ми всі знаємо, що вуличні торговці все одно комусь платять. Тим же міліціонерам, які постійно знімають «данину» і з бабусь, які торгують овочами, і з лоточників-перекупників, що продають товар під відкритим небом», – каже Кузьменко.

Читайте також: Вже завтра кияни побачать нові жетони за новими цінами

Разом з тим, у мерії ще й будуть перевіряти ціни на товар і якщо вони перевищуватимуть магазинні – таким торговцям буде відмовлено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: