Експерт: ЄС, США та РФ вже домовились, як вирішити конфлікт в Україні

Читать на русском

Європейські, американські та російські лідери вже мають домовленості щодо припинення війни на території України.

Демаркація кордону має зупинити війну. Про це повідомив Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами Погребінського, будь-який варіант демаркації зі статусом автономії та залишенням територій у складі України є вирішенням конфлікту.

«Я думаю, що будь-який варіант демаркації, якщо він допускає, що ці території залишаються у складі України з яким-небудь автономним статусом, – це було б чудово, тому що зупинило би війну і створило би клімат для нормальних переговорів про подальший статус всередині країни».

Погребінський каже, що візити лідерів Америки та Європи не є несподіваними, а свідчать про те, що це сигнал, що попередньо вже про щось домовилися по телефону. «Тому що якби цього не було, вони б не поїхали», – пояснив він.

«Я думаю, що мова також може йти про припинення вогню на сьогоднішній лінії – з тим, щоб поновити процес роботи закону про тимчасовий статус роботи місцевого самоврядування. Саме тимчасовий. І цей процес запустити, наприклад, на три роки, поки обговорюється постійний статус. І якщо б від цієї точки відвели техніку та зброю, то це було б видатним результатом зусиль європейців, американців і Путіна», – резюмував політолог.

Читайте також: Підсумки візиту Керрі: Росія – агресор, а Україна потребує допомоги

Нагадаємо, до Києва приїхав держсекретар США Джон Керрі. Він закликав російську сторону сісти за стіл переговорів. Також Керрі зазначив, що США та Україна зміцнюють співпрацю, а російська сторона продовжує свою агресію і повинна негайно вивести війська і звільнити всіх заручників.

Також має відбутись зустріч Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: