Рада благословила реформи Згуладзе: перший етап розпочато

Читать на русском

Верховна Рада України розпочала перший етап реформування Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, це передбачає ліквідацію численних спецпідрозділів МВС і створення на їх базі нового спецназу. За відповідний законопроект проголосувало 290 народних депутатів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами Згуладзе, перший етап не потребує додаткового фінансування. «Це всього лише ті заходи, які вже сьогодні ми можемо зробити без додаткових бюджетних витрат. Головна мета цього законопроекту – скасувати дублювання і спростити бюрократичний апарат», – заявила Згуладзе.

В найближчий час Згуладзе планує відмовитися від ветеринарної міліції, реорганізувати управління по боротьбі з організованою злочинністю, так званий УБОЗ, та ліквідувати спеціальні підрозділи, яких дуже багато в різних відділах міліції.

«Ми створимо на базі одного з найбільших підрозділів «Сокіл» універсальний міліцейський спецназ за американським або канадським зразком», – розповіла Згуладзе.

Нагадаємо, реформувати МВС Згуладзе почне з великих міст, в першу чергу з Києва. Також вона пообіцяла значне підвищення заробітної плати працівникам правоохоронних органів. «Заробітні плати ми будемо підвищувати, і значно підвищувати. Ми вже можемо гарантувати підвищення заробітної плати», – підкреслила вона.

Реформи грузинки також перебачають боротьбу з корупцією та залучення до лав поліцейських жінок. «Якщо я можу закликати, щоб жінки більш активно брали участь у конкурсах, то я скористаюся цією нагодою», – сказала вона.

Читайте також: Реформа МВС з грузинським темпераментом: Згуладзе обіцяє реальні зміни

Та найголовніше, що поліцейським в Україні може стати будь-хто, а кандидати будуть відбиратися на відкритих конкурсах.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: